عبدالعلی دهستانی

از ویکی البرز
نسخهٔ تاریخ ‏۲۲ دسامبر ۲۰۲۴، ساعت ۱۱:۵۱ توسط Modir (بحث | مشارکت‌ها) (←‏منابع)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
عبدالعلی دهستانی
نماینده دوره نوزدهم و بیستم
مجلس شورای ملی
سفیر در
استاندار سیستان و بلوچستان و استاندار آذربایجان غربی
سفیر در
حوزه انتخاباتیشهریار
اطلاعات شخصی
ملیتایرانی
پیشهسیاستمدار

عبدالعلی دهستانی از سیاستمداران ایرانی بود، که در دوره‌های نوزدهم و بیستم بعنوان نماینده شهریار در مجلس شورای ملی حضور داشت.[۱]

زندگی‌نامه

عبدالعلی دهستانی (زاده ١٣٠۰) فرزند یدالله دهستانی در کرج متولد شد. او که دوره تحصیلات ابتدائی و دبیرستان را در مدرسه شرف و دبیرستان کرج طی کرده بود، در سال ۱۳۱۹ دوره مقدماتی دانشکده کرج را طی کرد و در سال ۱۳۲۰ به دانشکده کشاورزی کرج رفت و پس از اخذ گواهینامه لیسانس در سال ۱۳۲۳ جهت طی یک دوره یکساله رهسپار امریکا شد و در قسمت ماشین آلات کشاورزی در کالیفرنیا دوره دید.

دهستانی که از سال ۱۳۱۹ به خدمت دولت درآمده بود، ابتداء در دانشکده کشاورزی کرج به عنوان کمک متخصص فنی کشاورزی شروع به کار کرد و در سال ۱۳۲۳ به استخدام وزارت کشور در آمد و معاون اداره امور کشاورزی شد.

دیگر مشاغل وی به این شرح است :

الف ـ ۱۳۲۶، بازرس اداره نمایشات

ب ـ ۱۳۲۸، مأمور از وزارت کشور به دربار

ج ـ ۱۳۲۹، رئیس اداره ایلات (اداره املاک) دربار

د ـ ۱۳۳۱، رئیس اداره عمران و اصلاحات

ه ـ ۱۳۳۲، عضو هیأت مدیره بنگاه عمران

و ـ ۱۳۳۴، بازرس دولت در هیأت مدیره بنگاه عمران

دهستانی که در دوره نوزدهم مجلس شورای ملی از طرف حزب مردم کاندید شهریار و ساوجبلاغ شده بود، با کمک اوباش و چاقوکش ها به مجلس راه یافت و یکی از خدمت کاران خود را به علت فاش کردن اسرار انتخاباتی کشت و جسد او را در رودخانه کرج انداخت که هرگز پرونده این قتل پیگیری نشد.

عبدالعلی دهستانی که به عضویت «جبهه یاران متحد» در آمده بود و از اعضای لژ فراماسونری کوروش و لژ آفتاب و قائم مقام منطقه ۳۵۴ باشگاه لاینز و عضو حزب رستاخیز و...بود، در سال ۱۳۴۶ به استانداری سیستان و بلوچستان منصوب شد و در سال ۱۳۵۰ استاندار آذربایجان غربی گردید ولی به دلایل فساد اخلاقی شدید، در سال ۱۳۵۷ به استان مرکزی منتقل شد، که به علت کمک مقدم ـ (رئیس ساواک وقت) ـ به وی جهت تصدی این مقام از او تشکر کرد.

مشارالیه که از اسداله علم، منوچهر اقبال و قدس نخعی به عنوان معرفان خود نام برده است، نشان های مختلفی نیز از شاه دریافت کرد که از آن جمله است : ۱ـ نشان درجه یک توسعه اقتصادی و آبادانی

۲ـ نشان درجه اول آبادانی و پیشرفت.

ساواک در یکی از ارزیابی های خود، وی را چنین معرفی کرده است : «فردی عیاش، خوشگذران، عصبانی، تندخو، علاقمند به زن و مشروب»

منابع

  1. «مرکز پژوهش‌ها مجلس شورای اسلامی -مهندس عبدالعلی دهستانی». بایگانی‌شده از اصلی در ۲۲ سپتامبر ۲۰۱۹. دریافت‌شده در ۲۹ اكتبر ۲۰۲۲. تاریخ وارد شده در |بازبینی= را بررسی کنید (کمک)